Glycerol kopen

glycerol kopen | Laboratoriumdiscounter

Glycerol

De uiteenlopende toepassingen van glycerol, ook wel glycerine genoemd, maakt deze polyolverbinding een nuttige en veelgemaakte aankoop onder klanten. Denk bijvoorbeeld aan de voedingsindustrie, de medische en farmaceutische sector en meer. Glycerol is hygroscopisch van aard en goed mengbaar met water. In ons assortiment vindt u verschillende oplossingen die gemakkelijk online te bestellen zijn. Bepaal uw benodigde volume en plaats uw bestelling, dan gaan wij voor u aan de slag.

Glycerol is een organische verbindingen (C3H8O3). De kleurloze vloeistof is de meest eenvoudige drievoudige alcohol die matig tot goed oplosbaar is in water. Glycerine is doorgaans een mengsel van 80% glycerol en 20% water.

Gebruik van glycerol

Glycerol wordt vaak gebruikt als bevochtiger, oplosmiddel en zoetstof maar kan ook gebruikt worden bij de behandeling van wonden vanwege het licht antimicrobiële en antivirale karakter van de alcohol. Daarnaast maakt de botanische sector gebruik van glycerol, evenals de zware industrie. Glycerol kan namelijk toegepast worden als vulling voor manometers om trillingen te dempen. Glycerol wordt ook aanbevolen als additief bij gebruik van polyol-zoetstoffen zoals erythritol en xylitol en kan gebruikt worden als een “alcoholvrij” alternatief voor ethanol als oplosmiddel bij het bereiden van kruidenextracten.

Wij bieden uitstekende service en producten van hoge kwaliteit. Onze producten zijn te bestellen door zowel bedrijven als particulieren, waarbij u kunt rekenen op een snelle verzending. Heeft u vragen over onze producten? Onze klantenservice is goed bereikbaar en staat u graag te woord om uw vragen te beantwoorden.

Technische informatie

  • Empirical formula C3H8O3 l</li>
  • Molar mass (M) 92,09 g/mol </li>
  • Density (D) 1,26</li>
  • Boiling point (bp) 290°C (dec.)</li>
  • Flash point (flp) 199 °C</li>
  • Melting point (mp) 18,2 °C</li>
  • WGK 1</li>
  • CAS No. [56-81-5] </li>
  • EG-Nr. 200-289-5</li>

Alles wat u nodig heeft

Naast chemicaliën vindt u in ons assortiment ook diverse laboratoriumbenodigdheden en onze huismerkproducten van hoge kwaliteit. Hiermee proberen wij verandering te brengen in de hoge kosten die doorgaans gepaard gaan met de aanschaf van laboratoriumproducten. We bieden professioneel advies en leveren uitsluitend producten van de hoogste kwaliteit. Zo bieden we het gemak van een webshop voor al uw laboratoriumproducten.>

Glycerol kopen

Bekijk ons assortiment glycerol en maak uw keuze. Aanvullende chemicaliën en benodigdheden vindt u in de overige categorieën op onze website. U kunt bij ons terecht voor al uw aankopen met betrekking tot chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Op onze website vindt u alles wat u nodig heeft op één plek.


Wilt u glycerol kopen of meer weten over glycerol en de diverse toepassingen? Onze specialisten adviseren u graag over deze organische verbinding. Bovendien kunt u rekenen op snelle verzending van uw aankoop en zorgvuldige levering. Onze huismerkproducten worden binnen een dag verstuurd, waardoor u uw aankoop snel in huis heeft.

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *